Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- 1 μικρό γιαούρτι
- 4 με 5 φέτες ζαμπόν η γαλοπούλα
- 4 με 5 φέτες μπέικον
- τυριά διάφορα (γλυκά και αλμυρά τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- λίγη φέτα χοντροκομμένη
- 4 αυγά
- πάπρικα
- πιπέρι
- λάδι




Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια να κρατάνε
Ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά.
Τρίβουμε τα τυριά.
Ανακατεύουμε τα αλλαντικά με τα τυριά και το πιπέρι.
Χτυπάμε το γιαούρτι και ρίχνουμε τα αυγά και την πάπρικα.
Σε ταψάκι 30 cm η πυρέξ αφού το βουτυρώσουμε ρίχνουμε μια λεπτή στρώση μακαρονιών.
προσθέτουμε επάνω τυριά με αλλαντικά.
Άλλη μια στρώση μακαρόνια και από πάνω αλλαντικά και τυριά.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα και κουνάμε το ταψί για να σκεπάσει την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου