Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 πατάτες κομμένες σε τσιπς
- αλλαντικά διάφορα ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- τυρί του τοστ
- 1 κουτί μανιτάρια κομμένα
- 2 αυγά
- λάδι
- πιπέρι
- λίγο γιαούρτι



Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές σε τσιπς.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια το κρεμμύδι και τα αλλαντικά μαζί με λίγο νεράκι να αχνιστούν και να μαραθούν.



Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα την ψεκάζουμε με λάδι και στρώνουμε σε μια στρώση πατάτες τις ψεκάζουμε με λάδι και ρίχνουμε πιπέρι μαζί με λίγα αλλαντικά.
Κόβουμε λίγο τυρί του τοστ.



Στρώνουμε άλλη μια μια στρώση πατάτες και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και περιχύνουμε τις πατάτες.



Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου