Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο
- καρίνο
- ρίγανη
- 2 μπύρες
- λάδι
- μπαλσάμικο η κρέμα μπαλσάμικο




Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με καρίνο και ρίγανη αφού τις λαδώσουμε.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε μια μια τις μπριζόλες.
Όταν σωταριστούν τις βάζουμε όλες στο τηγάνι και τις σβήνουμε με 2 μπύρες.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπ'ακι.
Όταν μείνουν μόνο με το λάδι προσθέτουμε το μπαλσάμικο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου