Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ




από την Vassiliκι Νomikou

Υλικά

- άγρια σπαράγγια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- αυγά



Εκτέλεση


Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το κομμάτι μέχρι εκεί που είναι τρυφερό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να αχνιστούν.
Όταν εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε το λάδι το αλάτι και το πιπέρι να τσιγαριστούν λίγο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε από πάνω.
Όταν ψηθούν από την μια μεριά την γυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου και από την άλλη.

Παρατηρησεις

Μπορούν να προστεθούν και χωριάτικα λουκάνικα οπότε είναι και αυτή μια όμορφη παραλλαγή΄






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου