Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΛΑΣΙΚΗ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 10 φύλλα κρούστας
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα




Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα το σιμιγδάλι και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου.
Τοποθετούμε στην βάση το φύλλο ραντίζοντας το με βούτυρο.
Τοποθετούμε στο σύνολο 5 φύλλα βουτυρωμένα.
Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
Στρώνουμε τα άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνουμε την μπουγάτσα,
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου