Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από την Lena Trifilli

Υλικά

- φιλέτο κοτόπουλο
- πιπέρι καγιέν
- κουρκουμάς
- αλάτι
- πιπέρι
- αυγό
- λεμόνι
- λάδι
- σκόνη σκόρδου
- 1 φλιτζάνι κουσκούς
- νερό
- κολοκυθάκια




Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου αφού βάλουμε τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφαιρούμε λίγα υγρά και προσθέτουμε το αυγό με το λεμόνι και χτυπάμε αυγολέμονο.
Περιχύνουμε το φαγητό.
Ρίχνουμε το κουσκούς προσθέτουμε λίγο νερό λίγο ζεστό νερό βράζοντας το για 5 λεπτά.
Το φαγητό έτοιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου