Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

ΞΥΔΙ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΚΑ ΦΥΤΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 λίτρο λευκό ξύδι
- 2 ρόδια
- εστραγκόν
- θρούμπι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπασμένους διάφορους κόκκους πιπεριών
- 2 καυτερές πιπεριές
- 3 κόκκους μπαχάρι




Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο βάζο ρίχνουμε το ξύδι και προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας.
Το αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για ένα μήνα αναταράσσοντας το μερικές φορές.
Το περνάμε από το φίλτρο του καφέ και το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου