Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΡΕΒΑΝΙ


από την Stella Glava

Υλικά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1  πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
- 4 ½ ποτήρια ζάχαρη
- 4 ½ ποτήρια νερό
- ελάχιστο ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ψήνουμε στους 180 0 στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα χρυσό-καφέ.
Βράζουμε για 12-15 λεπτά το σιρόπι μας και σιροπιάζουμε και τα δυο ζεστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου