Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κουτί μανιτάρια φρέσκα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ξύδι μπαλσάμικο




Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια.
Τα κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που έχουν.


Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα πολλά υγρά που έβγαλαν τα μανιτάρια.
Τα αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το λάδι τα σκόρδα τον μαϊντανό και την ρίγανη και ανακατεύουμε.


Τα αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά και προς το τέλος πριν γίνουν ρίχνουμε το μπαλσάμικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου