Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΥΚΙΣ




από την Ελενα Γεωργιου

Υλικά
- 700 γρ βούτυρο ανάλατο
- 750 γρ μαύρη ζάχαρη
- 30 γρ ξύσμα πορτοκάλι
- 15 γρ μαγειρική σόδα
- 15 γρ αλάτι
- 200 γρ αυγά
- 1200 γρ αλεύρι
- 200 γρ καρύδια
- 800 γρ σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το ξύσμα, την σόδα και το αλάτι. 
Τα χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά σιγά  το αλεύρι, (όσο πάρει) και  τα αυγά.
Τα καρύδια και την σοκολάτα τελευταία για να μην λιώσουν

Κάνουμε το μείγμα μπάλες 30-35 γρ περίπου και ψήνουμε στους 170 0 για 10-12 λεπτά

Επιλογές : 1. Μπορούμε να κάνουμε σκέτα κούκις χωρίς καρύδια και σοκολάτα
2. Αντί για καρύδια μπορούμε να προσθέσουμε χοντροκομμένα φουντούκια, η αμύγδαλα
3. Άλλη επιλογή είναι με σκέτη σοκολάτα , χωρίς ξηρούς καρπούς.
4. Επίσης μπορούμε να ανακατέψουμε άσπρη και μαύρη σοκολάτα
5. Μπορούμε ακόμα να χωρίσουμε την ζύμη μας και να κάνουμε με την ίδια βάση όποια από τις προτεινόμενες επιλογές θέλουμε, για ποικιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου