Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ


από την  Anthoula Boutselis

Υλικά
-  μελιτζάνες
- μοτσαρέλα η φέτα
- μπέικον
- ντομάτες
- μαγειρικό βούτυρο
Εκτέλεση
Πλένουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος  σε φέτες χωρίς όμως να την χωρίσουμε. Στο κοτσάνι δηλαδή θα είναι ενωμένες
Ανάμεσα βάζουμε από 1 φέτα μπέικον, μοτσαρέλα και από μια ροδέλα ντομάτα.
Αλείφουμε με μαγειρικό βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου