Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ





από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 250 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 3 με 4 κουταλιές κακάο
- 1/2 ποτήρι γάλα



Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά προσθέτοντας και τον χυμό πορτοκάλι.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα και όσο αλεύρι έχει μείνει.
Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το κακάο και προσθέτουμε 3 με 4 κουταλιές από το μείγμα του κέικ.
Ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αν είναι πηκτό προσθέτουμε λίγο γάλα.
Βουτυρώνουμε την φόρμα ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και το στρώνουμε με την μαρίζα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κακάο δημιουργώντας γραμμώσεις πάνω στο κέικ.
Τρυπάμε με το μαχαίρι τα σημεία που ρίξαμε το μείγμα του κακάου για να κατέβει προς τα κάτω.


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου