Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΟΥΠΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- λάδι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβος κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- κρουτόν
- παρμεζάνα τριμμένη η ρεγγάτο
- γιαούρτι



Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους.
Τους αλατίζουμε και τους βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις περνάμε σε αραιό κουρκούτι.
Τις τηγανίζουμε σε λάδι.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και ρίχνουμε και τους τηγανισμένους κύβους αφού φυλάξουμε ορισμένους για το γαρνίρισμα.
Αφήνουμε να βράσουν για ένα 20λεπτο.



Περνάμε την σούπα από το μπλέντερ
Βάζουμε την πολτοποιημένη σούπα να πάρει μια βράση και την σερβίρουμε.



Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μια κουταλιά γιαούρτι κρουτόν και μερικούς κύβους τηγανισμένων κύβων μελιτζάνας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου