Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΥΡΤΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
- κρεμμυδάκια στιφάδου
- πιπέρι
- ρίγανη
- κύμινο
- λίγη καπνιστή πάπρικα
- κόκκους πιπεριών
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 μπαχάρια
- λάδι
- 1/2 ποτήρι ξύδι
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- ελάχιστη στέβια




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα λουκάνικα.

Σε τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.


Τα αφαιρούμε και μέσα στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τα λουκάνικα.


Αφαιρούμε τα λουκάνικα και τα φυλάμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με λίγη στέβια να καραμελώσουν.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
Όταν σωθεί το ξύδι προσθέτουμε το κρασί και ανάλογο νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε με καπάκι και περιμένουμε να γίνουν τα κρεμμύδια.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου