Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ





από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά 

Για το παντεσπάνι
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν - πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λικέρ της αρεσκείας μας
- 1  χούφτα αμύγδαλα
- 1 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο


Για το σιρόπι

- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό

Για την καραμέλα 


- ¼  της κούπας  αμυγδαλόπαστα
- ¼  ζάχαρη 

Εκτέλεση 
Τα υλικά όλα μαζί σαν κέικ

Ψήνουμε για 25 λεπτά και  ρίχνουμε και το σιρόπι αφού το έχουμε βράσει . Μόλις κρυώσει τότε χτυπάμε το μόρφατ ,με το ζαχαρούχο για 5 λεπτά και το απλώνουμε επάνω στο παντεσπάνι.
Στρώνουμε σε λαδόκολλα την αμυγδαλόπαστα  με την ζάχαρη και ψήνουμε για λίγο μέχρι να καραμελώσει .


Όταν κρυώσει την σπάμε στο μούλτι και στρώνουμε από πάνω!
Καλή επιτυχία !! Και καλή όρεξη !!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου