Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 2 κιλά πράσα
- 1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 κούπα, σάλτσα ντομάτα
- 1 κ, γλυκού καπνιστό πιπέρι
- 1 κοφτό  κ γ κουρκουμά
- 1 φλιτζ, του καφέ ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- αλάτι και ρίγανη όση προτιμάτε


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα αχνίζουμε τα πράσα ,όταν τελειώσει το νερό που βγάζουν ,στην μέση της κατσαρόλας ανοίγουμε μία λακουβίτσα , με την κουτάλα και ρίχνουμε το λάδι να ψιλοτσιγαριστεί ,( αυτό το κάνω για να μην λερώσω άλλο σκεύος )
Μετά ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι  και μόλις αχνιστεί τα ανακατεύω όλα μαζί , και ρίχνω το πιπέρι ,την σάλτσα , και τέλος το αλάτι.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ταψί και πάνω τις μπριζόλες αφού έχω αλατοπιπερώσει.


Στύβω ένα λεμόνι και ένα το κόβω σε φετούλες  πάνω στις μπριζόλες , και στον φούρνο 1  ώρα και κάτι λίγο ανάλογα τον φούρνο της κάθε νοικοκυράς


!!! καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου