Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

ΖΥΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΕΛΊΤΖΑΝΕΣ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- κρέας
 -μελιτζάνες φλάσκες
-ντομάτα κονκασέ
-2 κρεμμύδια
-σκελίδες σκόρδου κατά βούληση
-λάδι
-μαϊντανό μπόλικο
-αλάτι
-πιπέρι
-κουρκουμά
-πάπρικα γλυκιά
-πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες καρέ με την φλούδα τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους τουλάχιστον μία ώρα.
Τις λαδώνουμε ελαφρά και τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε ελαφρά να ροδίσουν
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μπόλικο νερό και τα βράζουμε μέχρι να τσιμπιέται καλά ξαφρίζοντας τα.
Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από τον ζωμό.
Αφού στραγγίξουν σοτάρουμε σε λίγο λάδι κρεμμύδια ,σκόρδα και το κρέας καλά ,ρίχνουμε την ντομάτα-ζάχαρη και αφού βράσει λίγο τις μελιτζάνες ,μπαχαρικά, μαϊντανό .και λίγο από τον ζωμό.

Βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου