Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 250 γρ μικρά ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 250 γρ διάφορα τυριά
- 1 κούπα ντομάτα κονκασε
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ σ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε λίγο, επειδή θα βράσουν και στον φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. 
Προσθέτουμε και την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. 
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το φαγητό σε ένα ταψάκι και μοιράζουμε από πάνω τα τυριά. 



Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά. 
Σερβίρουμε ζεστό και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου