Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


από την Alterego Konstantina

Υλικά
- 1 βιτάμ
- 1 κούπα ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- χυμό απο 2 πορτοκάλια
- ½ κ γ σόδα
- 1 πακέτο φαρίνα
- 1 μπέικιν-πάουντερ
Για την επικάλυψη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ κουβερτούρα
- αμύγδαλα καβουρντισμένα

Εκτέλεση
Αφήνουμε από βραδύς έξω το βιτάμ. Το πρωί το χτυπάμε με την ζάχαρη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τις βανίλιες μέχρι ν αφρατέψει.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι και τα αυγά ένα ένα και το κονιάκ. 
Στον χυμό από τα πορτοκάλια διαλύουμε την σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα. 
Στο τέλος σιγά σιγά ρίχνουμε την φαρίνα με το μπέικιν-πάουντερ.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 για 50 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσει την γυρίζουμε ανάποδα σε πιατέλα που θα σερβίρουμε. (μένει ανάποδο το κέικ είναι πιο ωραίο για να το αλείψουμε μετά).

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την  κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την  κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και περιχύνουμε γλυκό..όσο είναι ζεστή η γκανάζ στολίζουμε με αμύγδαλα καβουρδισμένα και ότι άλλο επιθυμεί καθένας και καλή μας απόλαυση!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου