Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΜΙΛΦΕΙΓ

από την Τζένη Λάγαρη


Υλικά
Για την βάση
- 1 πακέτο σφολιάτα
Για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα, 3,5% λιπαρά
-100 γρ. κορν φλάουρ
-6 κρόκους
-6 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη
-1 βανίλια
-3 κουταλιές βούτυρο
-ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
-200 ml κρέμα γάλακτος κτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση
Ψήνουμε για μισή ώρα τα 2 φύλλα σφολιάτας τρυπημένα πυκνά με ένα πιρούνι και πασπαλισμένα με άφθονη άχνη στους 170 βαθμούς αέρα
Βράζουμε τα 900 γρ γάλα μαζί με την ζάχαρη και μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμ. γάλα με διαλυμένο το κορν φλάουερ.
Επαναφέρουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. προσθέτουμε την βανίλια και τους κρόκους κτυπημένους καθώς και το βούτυρο.
Το αφήνουμε να κρυώσει με μια μεμβράνη επάνω του για να μην κάνει πέτσα. Όταν κρυώσει τελείως το ανακατεύουμε απαλά με την σαντιγί και το γλυκό το στήνουμε εάν είναι δυνατόν λίγη ώρα πριν σερβιριστεί.
Το στήσιμο: Σφολιάτα κρέμα σφολιάτα κρέμα , θρύμματα από σφολιάτα και μπόλικη άχνη.
Μυστικούλι
Για να μη σας κολλήσει το γάλα στην κατσαρόλα , την βρέχουμε, ή βάζουμε ζάχαρη και γάλα και δεν ανακατεύουμε, μέχρι να βράσει. 
Η ζάχαρη που σας έδωσα ίσως δεν ικανοποιήσει τους πολύ γλυκατζήδες μπορούν να προσθέσουν κι άλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου