Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

ΧΑΛΒΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ ΣΠΙΤΙΚΟΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 160 γρ ταχίνι
- 170 γρ μέλι
- 50 γρ αμύγδαλα
- λίγο σουσάμι (προαιρετικό)
- λίγο εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
- 10 κ σ νερό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το μέλι. 


Αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε την βανίλια. 
Μόλις βράσει και κοχλάσει για κάνα 5λεπτο, ρίχνουμε το ταχίνι, το οποίο  έχουμε ανακατέψει πολύ καλά.



Βράζουμε ως ν αρχίσει να πήζει και το αποσύρουμε από την φωτιά. 
Προσθέτουμε τ αμύγδαλα και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Εν τω μεταξύ έχουμε ντύσει με μεμβράνη ένα μπολ της αρεσκείας μας, η τσέρκι



και αδειάζουμε το μείγμα.



Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου