Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες
- φέτα
- ροκφόρ
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- κοκκινοπίπερο καυτερό
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
- λάδι
- γάλα αδυάλυτο




Εκτέλεση

Λιώνουμε τα τυριά και βάζουμε το σκόρδο λιωμένο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό.
Με το πιρούνι τα ανακατεύουμε  καλά και προσθέτουμε την μαγιονέζα για να ενωθούν τα υλικά.
Έχω κόψει σε φέτες τις μελιτζάνες τις αλατίζω και τις αφήνω να μείνουν για να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένω και τις στεγνώνω σε απορροφητικό χαρτί,
Σε ταψί με λαδόκολλα τις τοποθετώ και τις λαδώνω.


Τις ψήνω ελαφρώς στον φούρνο.
Τις βγάζω και βάζοντας λίγη γέμιση στην άκρη αρχίζω και τις διπλώνω σε ρολάκια.
Τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι και ρίχνω από πάνω γάλα εβαπορέ.
Όση γέμιση περισσέψει την βάζουμε πάνω από κάθε ρολό μελιτζάνας.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου