Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 1 πακέτο κανελόνια
- 500 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 4 κουταλιές λάδι
- τριμμένο κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι

Για την γέμιση

- 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 250 γραμμάρια φέτα
- 500 γραμμάρια σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ανθότυρο αν θέλουμε αντικαθιστώντας την μισή φέτα
- μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη




Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και μετά το σπανάκι.
Ρίχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και όταν σωθούν τα υγρά προσθέτουμε το τυρί.
Ενώνουμε τα υλικά της σάλτσας και ρίχνουμε λίγη στον πάτο του ταψιού.
 Αφού κρυώσει το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 35 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο απλώνουμε το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου