Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΧΟΡΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- αρνάκι η κατσίκι σπάλα η μπούτι σε μερίδες
- 3 μαρούλια χοντροκομμένα
- διάφορα χόρτα άγρια χοντροκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 5 με 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι κατά βούληση
- κόρν φλάουρ




Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι το κρέας λίγα λίγα κομμάτια να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος.


Το  αφήνουμε να βράσει μια ώρα σε μέτρια φωτιά.
Ζεματάμε τα χορταρικά σε βραστό νερό και τα σουρώνουμε.


Όταν τσιμπιέται το κρέας ρίχνουμε τα χορταρικά δοκιμάζουμε το αλάτι και όταν βράσου ν ρίχνουμε το λεμόνι διαλυμένο σε λίγο νερό και ζουμί από το φαγητό.
Μπορούμε επίσης να κάνουμε και αυγολέμονο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου