Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΚΩΤΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- συκώτι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 125 γραμμάρια λάδι
- 125 γραμμάρια ξύδι
- 2 με 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- θυμάρι
- καυτερή πάπρικα
- λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το συκώτι από τα μεγάλα αγγεία και την πέτσα του και το κόβουμε σε μικρά κομάτια.
Ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το ξύδι και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε τοθυμάρι την καυτερη πάπρικα και το λιωμένο σκόρδο και στο βάζουμε σε  ένα μπόλ όπου ρίχνουμε μέσα το συκώτι.



Το αφήνουμε να μαριναριστεί όλη την νύχτα (προσωπικά το άφησα μια με δυο  ώρες).
Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε για μερικά λεπτά το συκώτι.



Όταν τελειώσει το τηγάνισμα ρίχνουμε στο λάδι την υπόλοιπη μαρινάδα και μόλις γίνει η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα το συκώτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου