Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι φρουκτόζη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- μιά φέτα λεμόνι
- κουκουνάρι
- σοκολάτα υγείας πικρή



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μαζί με την κανέλα και το λεμόνι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας σύνεχώς.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι.
Μόλις πάρει χρώμα το σιμιγδάλι ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ο χαλβάς και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε μικρή ποσότητα από τον χαλβά και τον στρώνουμε στην φόρμα.
Σπάμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα ρίχνοντας στην επιφάνεια του χαλβά.



Ακολουθούμε ξανά την ίδια διαδικασία και στο τέλος στρώνουμε την επιφάνεια του χαλβά.



Μόλις κρυώσει τον ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Τον σερβίρουμε όταν έχει κρυώσει τελείως πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου