Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτελίνια με τυρί
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
σάλτσα φέτας




Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος.
Τα στραγγίζουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό.
Στραγγίζουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την σάλτσα φέτας και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ελαφρώς για να μην σπάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου