Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από την Τζένη Λάγαρη


Υλικά
- λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
- σπανάκι
- μπόλικο δυόσμο
- αλατοπίπερο
- ανθότυρο
- παρμεζάνα
- μπλέ τυρί
- κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις κρεπούλες μας με την βασική συνταγή .
αντικολλητικό τηγάνι μαραίνουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι προσθέτουμε το σπανάκι μπόλικο δυόσμο, πιπεράκι αλατάκι και το αφήνουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. 
Αφού κρυώσει προσθέτουμε ανθότυρο λίγη παρμεζάνα, και αν μας αρέσει το μπλε τυρί (εκείνο το μουχλιασμένο του πάει πολύ, καθώς επίσης και η γκοργκοτζόλα). 
Γεμίζουμε τις κρέπες μας τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε μια κρέμα γάλακτος αφού τις πασπαλίσουμε με παρμεζάνα. 
Ψήνουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα περίπου μισή ώρα. 
Αν νοιώθουμε ότι το παρακάναμε στα λιπαρά τις βάζουμε σε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί τις πασπαλίζουμε και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν χωρίς την κρέμα γάλακτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου