Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 5 φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κύβος κότας
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τον κύβο.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
Αφήνουμε να πάρει ξανά βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Όταν η σούπα γίνει την περνάμε από το μούλτι και την σουρώνουμε.
Σερβίρεται με μια κουταλιά γιαούρτη και κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου