Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΆΣΤΡΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

 Yλικά
- κρέας μοσχάρι χτένι σε φέτες
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε  λεπτές φέτες
- ρίγανη
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- πιπέρι κόκκους από διάφορα πιπέρια


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.
Το πιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Μέσα σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε  το κρέας μέσα στο λάδι . 
Αφαιρούμε το κρέας και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε το κρέας στη γάστρα και προσθέτουμε νερό ζεστό και το αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κρέας.



Έχουμε κόψει τις μελιτζάνες τις έχουμε αλατίσει και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
Μετά από μισή ώρα τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα να ψηθούν στο γκριλ αφού τις ραντίσουμε με λάδι.



Όταν κοντεύει να ψηθεί το κρέας προσθέτουμε στην γάστρα τις μελιτζάνες και αφήνουμε  το φαγητό να γίνει.
Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί λίγο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου