Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κούπα ηλιέλαιο
-1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα πορτοκάλι χυμό
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά σόδα
- 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 κούπα σταφίδες ξανθιές
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- σουσάμι



Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού αφού του έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα και ξαναχτυπάμε.
Ρίχνουμε την  κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας είτε με μια σπάτουλα είτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Αλευρώνουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε μαζί με τα καρύδια μέσα στο μείγμα της φανουρόπιτας.
Λαδώνουμε το ταψί μας το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα.
Το απλώνουμε και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου