Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- χταπόδι
- 2 φύλλα δάφνη
- 2 με 3 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο η ξερό


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χταπόδι βγάζοντας τα μάτια το στόμα και αδειάζοντας την σακούλα.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα με την δάφνη και το φασκόμηλο χωρίς νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με το νερό που βγάζει.μέχρι να μαλακώσει περίπου για μισή ώρα.
Ρίχνουμε 1 κούπα κόκκινο κρασί και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να εξατμιστεί.περίπου για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με λάδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου