Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλετάκια χοιρινά λεπτοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο αλεύρι
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλλες
- ξύδι μπαλσάμικο
- κρασί κόκκινο



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη και πασπαλίζουμε τα φιλετάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ίσα να πάρουν χρώμα.


Μόλις τηγανίσουμε τα φιλετάκια προσθέτουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.


Τα σβήνουμε με ξύδι μπαλσάμικο .
Ρίχνουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλετάκια.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να γίνει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου