Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΙΩΤΕΣ


από την Eleni Xenophontos

Υλικά

- 5 φλιτ αλεύρι χωριάτικο
- 2 φλιτ φαρίνα
- 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
- 1 φλιτ  σπορέλαιο
- ¾  φλιτ. πορτοκαλάδα
- 1 φλιτ. νερό βρύσης
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- νερό όσο σηκώσει περίπου 1 ½   φλιτ.
- ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
(Μισό στη ζύμη μισό στη γέμιση)
Γέμιση
- 2 φλιτ. ελιές χωρίς κουκούτσια
- ½   φλιτ. καφέ σπορέλαιο
- το μισό ξύσμα
- 1  μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μπόλικο δυόσμο ξερό και φρέσκο
- 1 κ σούπας πορτοκαλάδα


Εκτέλεση
Ρυζιάζουμε το αλεύρι με το λάδι,  το αλάτι,  το ξύσμα λεμονιού, τον  χυμό και το μπέικιν πάουντερ
Τελευταία ρίχνουμε το χυμό και μετά το νερό όσο πάρει.

Ετοιμάζουμε την γέμιση και την αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Την κόβουμε σε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλο. 


Βάζουμε λίγη από την γέμιση και το ρολάρουμε. Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου