Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βρασμένο χυλοπιτάκι που μας έχει περισσέψει
- 1 λουκάνικο με γραβιέρα Κρήτης κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από κονσέρβα
- 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 με 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- αλάτι
-πιπέρι

Για την σως

- λάδι
- τον χυμό από 1 λεμόνι
- μουστάρδα
- 1 κουταλιά μέλι


Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες.
Έχουμε ψιλοκόψει το σέλινο και τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα τηγάνι τεφλόν ρίχνουμε τα λουκάνικα χωρίς λάδι και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε το σέλινο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε  το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε με τα λουκάνικα και τα κρεμμυδάκια με το σέλινο.
Το τοποθετούμε σε πιατέλα
Έχουμε ψιλοκόψει το αγγουράκι τουρσί και την πιπεριά και τα ανακατεύουμε στο χιλοπιτάκι.
Προσθέτουμε την φέτα.
Από πάνω περιχύνουμε με την σως που πρώτα την έχουμε χτυπήσει για να ενωθούν τα υλικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου