Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- σουσάμι άσπρο
- μαυροκούκι
- παπαρουνόσπορος
- ζάχαρη καστανή


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με την ζάχαρη.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα το κονιάκ και την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ακουμπάμε με την πάνω μεριά σε  ένα από τα υλικά της επικάλυψης.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου