Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΚΟΡΜΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φλιτζάνι καρύδα
- 1 φλιτζάνι κακάο περασμένο από σίτα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 βιτάμ λιωμένο
- 2 πακέτα πτι μπερ θρυμματισμένα
- μισό φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
- κονιάκ


Εκτέλεση

Κοσκινίζω το κακάο την ζάχαρη άχνη και προσθέτω την καρύδα.
Ρίχνω το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύω τα υλικά με το σύρμα του μίξερ χειρός.
Προσθέτω τα μπισκότα με τα καρύδια και το κονιάκ.
Προσθέτω και το λιωμένο βιτάμ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε μια λαδόκολλα τοποθετώ ποσότητα από το μείγμα και το τυλίγω σε ρολό.



Το τοποθετώ στην κατάψυξη για να παγώσει.
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε στην συντήρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου