από την Eleni Xenophontos
Υλικά
- 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 πακέτο βούτυρο ανάλατο
- 3 κουταλιές βιτάμ
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι αμύγδαλα η φουντούκια ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός η τα δουλευουμε με το χέρι μας το βούτυρο την ζάχαρη το βιτάμ και το ξύσμα.
Προσθέτουμε τα αυγά την βανίλια και το κονιάκ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι με τ.ο μπέκιν πάουντερ και τους ξηρούς καρπούς.
Χωρίζουμε την ζύμη και την πλάθουμε σε μπαστούνια.
Τα τυλιγουμε σε λαδόκολλα και τα τοποθετουμε στην κατάψυξη για να μπορουμε να τα κοψουμε πιο ευκολα.
Οπως επισης μπορουμε να τα διατηρησουμε στην κατάψυξη για να τα ψήσουμε άλλη φορα. Το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου