Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ



από την  Eleni Xenophontos

Υλικά

- 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 πακέτο βούτυρο ανάλατο
- 3 κουταλιές βιτάμ
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι αμύγδαλα η φουντούκια ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ


Εκτέλεση




Χτυπάμε με το μίξερ χειρός η τα δουλευουμε με το χέρι μας το βούτυρο την ζάχαρη  το βιτάμ και το ξύσμα.



Προσθέτουμε τα αυγά την βανίλια και το κονιάκ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι με τ.ο μπέκιν πάουντερ και τους ξηρούς καρπούς.
Χωρίζουμε την ζύμη και την πλάθουμε σε μπαστούνια.



Τα τυλιγουμε σε λαδόκολλα και τα τοποθετουμε στην κατάψυξη για να μπορουμε να τα κοψουμε πιο ευκολα.
Οπως επισης μπορουμε να τα διατηρησουμε στην κατάψυξη για να τα ψήσουμε άλλη φορα. Το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου