Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ





από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 1 μέτριο λάχανο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 μέτρια καρότα
- ½ φλιτ ρύζι αρμπόριο
- λάδι μπόλικο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- χυμό 1 λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- άνηθος
- μαϊντανός
- αυγολέμονο

Εκτέλεση


Ζεματίζουμε το λάχανο και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του.
Σε ένα τηγάνι βαθύ  βάζουμε τα υλικά της γέμισης και προσθέτουμε και τα κομμάτια του λάχανου που δεν χρησιμοποιήσαμε.



Αφήνουμε να πάρει μια βράση προσθέτοντας ελάχιστο νερό. Όταν κρυώσει βάζουμε λίγη από την γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε. 
Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε  3 φλιτ νερό και βάζουμε από πάνω 1 πιάτο για βάρος.
Σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμο.
Ετοιμάζουμε και το αυγολέμονο και τους περιχύνουμε.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου