Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΡΕΒΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 ρέβες
- 2 καρότα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

Για την σώς

- λάδι
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- μουστάρδα
- 3 κουταλιές γιαούρτι
- 2 κουταλιές μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καυτερή


Εκτέλεση

Τρίβουμε τις ρέβες και τα καρότα από τον χοντρό τρίφτη.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.


Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
Χτυπάμε με το μίξερ του φραπέ τα υλικά για την σώς.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας και την ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου