από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- μοσχάρι ελιά με κόκαλο
- λάδι
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- μερικές φλούδες πορτοκάλι χωρίς το λευκό τμήμα
- ρίγανη
- πιπέρι
- κόκκους από διάφορα πιπέρια
- αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- μουστάρδα
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας.
Το πασαλείφουμε με το λάδι και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις φλούδες μαζί με τα κομμένα σκόρδα.
Το αφήνουμε για 2 με 3 ώρες να μαριναριστεί και μετά το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Όταν κοντεύει να γίνει το κρέας βγάζουμε λίγο ζωμό από το φαγητό προσθέτουμε την μουστάρδα το αλάτι και αφού τα χτυπήσουμε λίγο περιχύνουμε το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου