Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- μοσχάρι ελιά με κόκαλο
- λάδι
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- μερικές φλούδες πορτοκάλι χωρίς το λευκό τμήμα
- ρίγανη
- πιπέρι
- κόκκους από διάφορα πιπέρια
- αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας.
Το πασαλείφουμε με το λάδι και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις φλούδες μαζί με τα κομμένα σκόρδα.



Το αφήνουμε για 2 με 3 ώρες να μαριναριστεί και μετά το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Όταν κοντεύει να γίνει το κρέας βγάζουμε λίγο ζωμό από το φαγητό προσθέτουμε την μουστάρδα το αλάτι και αφού τα  χτυπήσουμε λίγο περιχύνουμε το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου