Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
- 3 μεγάλα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 κουταλιές μήλα


Εκτέλεση

Κόβουμε την σφολιάτα σε ένα μεγάλο κύκλο (εφόσον η φόρμα είναι στρογγυλή)και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε τα μήλα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Τακτοποιούμε τα μήλα στο ταψί σε ομόκεντρους κύκλους πιέζοντας τα μήλα για να μην αφήσουν κενά.
περιχύνουμε τα μήλα με ότι έχει απομείνει και τα σκεπάζουμε με την σφολιάτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει χρώμα και να γίνει σταθερή.
Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου