από την Effie Tsitsika
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
- 3 μεγάλα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 κουταλιές μήλα
Εκτέλεση
Κόβουμε την σφολιάτα σε ένα μεγάλο κύκλο (εφόσον η φόρμα είναι στρογγυλή)και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε τα μήλα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Τακτοποιούμε τα μήλα στο ταψί σε ομόκεντρους κύκλους πιέζοντας τα μήλα για να μην αφήσουν κενά.
περιχύνουμε τα μήλα με ότι έχει απομείνει και τα σκεπάζουμε με την σφολιάτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει χρώμα και να γίνει σταθερή.
Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου