Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΚΙΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα κανέλα
- θυμάρι
- 2 με 3 κόκκους μπαχάρι
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 κύβο κνορ
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
- ντοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβας
- λάδι


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε τον μισό κιμά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Τον αφαιρούμε σε ένα μπολ και ξαναρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και τσιγαρίζουμε τον υπόλοιπο κιμά.
Βγάζουμε τον κιμά στο μπολ και ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε 4 με 5 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τα μπαχαρικά μέχρι να καραμελώσουν.
Τότε ρίχνουμε την ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε και τον κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά αφήνοντας να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Σε 1 ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου