από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κατά μήκος λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- αλλαντικά διάφορα ψιλοκομμένα
- τορτελίνια που μας έχουν μείνει από την προηγουμένη
- ρίγανη
- θυμάρι
- πιπέρι
- λάδι
- τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε αφήνοντας τες για να ξεπικρίσουν.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και τις απλώνουμε πάνω.
Τις ψήνουμε στον αέρα χωρίς όμως να τις ξεράνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τορτελίνια και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί τις μελιτζάνες γύρο γύρο αφήνοντας αρκετό τμήμα έξω από το ταψί.
Βάζουμε και στον πάτο του ταψιού μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω τα τορτελίνια με τις πιπεριές και τα αλλαντικά.
Πασπαλίζουμε με τυρί.
Γυρνάμε τις μελιτζάνες που προεξέχουν του ταψιού προς τα μέσα και ψήνουμε το φαγητό μέχρι να πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου