Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κατά μήκος λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- αλλαντικά διάφορα ψιλοκομμένα
- τορτελίνια που μας έχουν μείνει από την προηγουμένη
- ρίγανη
- θυμάρι
- πιπέρι
- λάδι
- τυρί  ρεγκάτο τριμμένο


Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε αφήνοντας τες για να ξεπικρίσουν.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και τις απλώνουμε πάνω.



Τις ψήνουμε στον αέρα χωρίς όμως να τις ξεράνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τορτελίνια και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.


Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί τις μελιτζάνες γύρο γύρο αφήνοντας αρκετό τμήμα έξω από το ταψί.
Βάζουμε και στον πάτο του ταψιού μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω τα τορτελίνια με τις πιπεριές και τα αλλαντικά.
Πασπαλίζουμε με τυρί.

Γυρνάμε τις μελιτζάνες που προεξέχουν του ταψιού προς τα μέσα και ψήνουμε το φαγητό μέχρι να πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου