από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
Για την ζύμη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 4 κουταλιές λάδι
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για την γέμιση
- κιμάς από μακαρονάδα που μας έχει περισσέψει μαζί με τυρί
ή
- λουκάνικα Φρανκφούρτης με μουστάρδα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι το αυγό και το γάλα ανακατεύοντας και το μπέκιν πάουντερ.
Αφήνουμε την ζύμη να μείνει για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού.
Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο και τοποθετούμε λίγο από την γέμιση του κιμά με το τυρί ή λουκάνικο αλειμμένο με μουστάρδα.
Τα τυλίγουμε σε ρολλάκια και τα κλείνουμε στις άκρες.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου