Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

ΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ Η ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

Για την ζύμη

- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 4 κουταλιές λάδι
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση

- κιμάς από μακαρονάδα που μας έχει περισσέψει μαζί με τυρί
ή
- λουκάνικα Φρανκφούρτης με μουστάρδα



Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι το αυγό και το γάλα ανακατεύοντας και το μπέκιν πάουντερ.
Αφήνουμε την ζύμη να μείνει για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού.
Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο και τοποθετούμε λίγο από την γέμιση του κιμά με το τυρί ή λουκάνικο αλειμμένο με μουστάρδα.
Τα τυλίγουμε σε ρολλάκια  και τα κλείνουμε στις άκρες.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου