Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι για κατσαρόλα
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- νερό ζεστό
- κύβος λαχανικών
- καρίνο
- κύμινο
- πιπέρι
- κόκκους πιπεριού
- λάδι
- αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα


Εκτέλεση

Θωρακίζουμε το κρέας στο λάδι.
Προσθέτουμε τα  κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Τα σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό όπου έχουμε διαλύσει την μουστάρδα και τον κύβο λαχανικών.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να λιώσουν τα κρεμμύδια για να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου