Σοτάρουμε στο λάδι το ξερό κρεμμύδι και το κοτόπουλο να ροδίσει, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε περίπου 20 λεπτά.
Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!
Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης
Τρίτη 6 Μαρτίου 2018
ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ
Σοτάρουμε στο λάδι το ξερό κρεμμύδι και το κοτόπουλο να ροδίσει, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε περίπου 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου