Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΤΣΑΤΝΕΥ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 και 1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στην μεση και μετα σε ροδέλες
- 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
- 450 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 ml ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο



Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τα κρεμμύδια σε μισες ροδέλλες.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχως για να μην κολλήσουν.
Προσθέτουμε το ξύδι και τα υπόλλοιπα μυρωδικά και συνεχίζουμε το βράσιμο.



Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλησει.
Όταν γίνει σαν μαρμελάδα και αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου