Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 τσιπούρες
- χυμό από 3 λεμόνια
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- πάπρικα καπνιστή
- μπούκοβο (προαιρετικό)
- 1 σκελίδα σκόρδου

Εκτέλεση
Βάζουμε τις τσιπούρες στο ταψάκι και τις αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα  και λίγο μπούκοβο αν θέλουμε.
Το δεντρολίβανο το βάζουμε στην κοιλιά των ψαριών. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα 2 λεμόνια και με το περισσότερο από το κρασί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Ετοιμάζουμε την σος. Στο μούλτι ανακατεύουμε καλά τον χυμό από το 3ο λεμόνι, μαζί με το υπόλοιπο κρασί και 1 σκελίδα σκόρδου. 
Περιχύνουμε τα ψάρια και σερβίρουμε. 
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου