Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ


από τις Eleni Xenophontos και Καλλιόπη

Υλικά
- αμπελόφυλλα
- βραστό νερό
- αλουμινόχαρτο
- αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα αραδιάζουμε όλα από την ίδια πλευρά.
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει το αλάτι.
Αποσύρουμε από την φωτιά  και με την βοήθεια μια τρυπητής κουτάλας τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά. 



Παίρνουμε λίγα λίγα και τα γυρνάμε και από τις 2 πλευρές. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα η σε ένα μπολ με κρύο νερό. 
Τ αφήνουμε για 3 λεπτά και τα βάζουμε σε δεύτερο μπολ με παγωμένο νερό  με παγάκια/ Αφήνουμε και δω 3 λεπτά και τα βγάζουμε



 . 
Τα τοποθετούμε σε πετσέτες και τα ταμπονάρουμε για να φύγουν τα νερά. 



Κατόπιν βάζουμε κάθε πακετάκι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και τα διπλώνουμε όπως στις φωτογραφίες προσέχοντας να μην σπάσουμε τις άκρες τους. 





Τα κάνουμε δεματάκι βγάζοντας τον αέρα αφού πιέσουμε με τα χέρια το αλουμινόχαρτο και αυτό ήταν!!


Έτοιμα για την κατάψυξη. 



Παρατήρηση : όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε τα ξεπαγώνουμε όπως είναι μέσα στο αλουμινόχαρτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου